fbpx

Header Menu

Hjertets Alkymi

kr.149,95 inkl.moms

Hjertets Alkymi er at skabe forvandling. Hjertets Alkymi  giver os følsomme, dybe og sjældne indsigter der kan skabe denne forvandling af vort værdifulde hjerte. Hjertets Alkymi viser os, at kærlighed kan være medfølende og omsorgsfuld, men også stærk, dynamisk og praktisk – samt en katalysator for åndelig vækst.

Du vil lære,

 * Hvordan det modne hjerte overvinder skjulte blokeringer, for at give og modtage mere kærlighed.

 * Hvordan du kan blødgøre og styrke hjertet til at skabe mere meningsfulde relationer på alle områder af dit liv.

* Hvordan selv de mest intense kærlighedslektioner, som sorg og skuffelser –hvis vi er villige til at lære af dem, kan være den åbne dør til en højere kærlighed – og en højere måde at elske og forstå livet på.

Varenummer (SKU): 15 Kategorier: , , , ,

Beskrivelse

Gør noget for dig selv 

At give til os selv hvad vi har brug, betyder at vi bliver…vores egen personlige rådgiver, fortrolige, spirituelle leder, partner, bedste ven og omsorgsgiver… hvis vi lytter til os selv og vores Højere Kraft, så vil vi ikke blive ledt på afveje.   MELODY BEATTIE

UDDRAG FRA BOGEN: Carey stod ved en skillevej. Hun prøvede desperat at finde ud af, hvorfor hun aldrig kunne fokusere på en bestemt retning for sit liv. Under en lang bustur tilbage til sin hjemstavn, havde hun tid til at tænke –masser af tid. I sit hjertes stille rum, kaldte hun på Gud og til sit Højere selvs indre visdom, om at hjælpe hende med at finde en forklaring.

Da hun stod af bussen havde Carey en rystende åbenbaring. For første gang i sit liv så hun at grunden til at hun aldrig havde nået nogen mål i livet var den dybe overbevisning, at hun ikke kunne nå dem. Hun havde aldrig tilladt sig selv at forsøge, fordi hun var bage for at fejle.

Sommetider har vores mangel på selvtillid og evnen til at fastholde os selv, lige som for Carey, dybere rødder. Det kan gå tilbage til en kærlighedskrise, – en krise i selvkærlighed.

Elsker vi og sætter vi pris på os selv? Hvis vi ikke elsker os selv, så vil vi sabotere vores egen spirituelle, følelsesmæssige og professionelle fremskridt. Vi vil ikke tillade os selv at stige højere, simpelthen fordi vi ikke tror vi kan, eller at vi er værdige i at stige højere.

Denne spirituelle sygdom (ofte forstærket af vildledte forældre, kammerater, autoriteter og endda medierne) vil påvirke os med den falske besked, at vi ikke fortjener et tilfredsstillende job, et meningsfuldt parforhold, et smukt hjem eller de høje spirituelle oplevelser, som vi hat brug for og fortjener. Oven i, hvis vi ikke holder af os selv, så vil vi kortslutte vores egen evne til at give og modtage kærlighed. Faktum er at vi fejler, fordi vi bevidst eller ubevidst bare skal bevise at vi ikke er værdige.

”Dette selvhad kommer ikke kun i vejen med hensyn til at udtrykke kærlighed, det blander sig også når det drejer sig om at modtage kærlighed, ” skriver Dr. Harville Hendrix. ”Du kan ikke føle dig værdig til at acceptere kærlighed, hvis du ubevidst hader dig selv, eller bare hader en del af dig selv.”

Mennesker, der er spirituelle, plejer at holde meget høje forventninger til dem selv og derfor også være overkritiske af sig selv. De har også en tendens til at være ekstremt følsomme med hvad andre siger. Hvor vi bare bør være realistiske omkring hvad vi har at lære i livet og hvor vi kan forbedre os, så bør vi også være lige så realistiske med hensyn til spiritualitetens og livets natur. I dag er vi ikke hvor vi var i går, lige som vi heller ikke er hvor vi vil være i morgen.

Når vi forholder os til børn, så ved vi at de konstant vokser og udvikler sig, på vej mod større og større udfoldelse af deres potentiale, og vi kritiserer dem derfor ikke hvis de laver fejl. Den samme proces skulle vi også tillade os selv og andre, så vi i voksenlivet behandler vores sjæl med samme overbærenhed. 

Sjælen er vort indre barn, som er i en stadig proces imod større og større forfinelse af sit fulde potentiale. Uanset hvad vores sjæl oplever nu, så kan vi elske hende mens hun går på vejen mod større og større helhed. For hvad der er vigtigt er ikke hvor langt vi har igen, men at vi er fuldt optagede af selve processen. Kan vi lytte til hvad hjertet fortæller os er næste skridt på vejen og så tage det?

Hvis du vil overgive dig til dit hjerte, så begynd med at lytte til hvad dit hjerte fortæller dig, at du har brug for lige i det øjeblik. Det kunne være alt fra at stoppe og nyde blomsternes duft til at få en ryg-massage til at undersøge muligheden for at skifte karriere. At lytte til vort hjerte giver os overskud, fordi det er det første skridt i retning af, at tage ansvar for hvad vi har brug for.

”Hvis du ønsker kærlighed, så tag dig tid til at lytte til dit hjerte,” siger forfatteren og den Buddhistiske meditations lærer Jack Kornfield. ”I de fleste gamle og vise kulturer, er det en almindelig praksis for folk at tale med deres hjerte… I hjertet på hver af os, er der en viden og en stemme, en sang, der kan minde os om det mest værdifulde som vi længes efter, og som vi har kendt siden vi var børn.”

Sommetider fornægter vi denne stemme i vores hjerte. Vi tænker at det er selvoptagethed at tage vare på vore egne fornødenheder. Men når vi tager vare på vore fornødenheder, så oplader vi vore spirituelle og fysiske reserver, så vi derved bliver i stand til at give mere til andre. Hvis vi ikke tager os af os selv, kan vi i virkeligheden ikke rigtig sætte pris på og tage os af andre. Jesus sagde: ”Elsk din næste som dig selv” – med andre ord, elsk din næste, som du ville elske dig selv. Hvis vi ikke elsker os selv, hvordan kan vi så elske andre?

Før Gautama Buddha kunne begynde sit livs mission, var han nødt til at lære en alvorlig lektie om at tage sig af sig selv. I seks år praktiserede han intens selvfornægtelse ved fysisk at nægte sig selv næring og til sidst blev han så svag, at han besvimede. Da han kom til sig selv blev han klar over, at ved at nægte sin krops nødvendigheder underminerede han, hvad han søgte at virkeliggøre. ”Med en svag krop,” forklarede han senere. ”Kunne jeg ikke hengive min sidste eksistens til barmhjertighed.” Han var nødt til at tage sig af sig, selv før han kunne tage sig af andre.

Vi må også tage vare på os selv, så vi kan udvise barmhjertighed mod andre. Når du kan mærke, at du har brug for en pause for at kunne finde dit rette fokus, så tag det. Og når du har brug for omsorg, så betro ikke jobbet til andre…

HJERTE PERSPEKTIV

Lav en liste over hvad du godt kan lide/elsker ved dig selv. Hvis det er svært, så spørg andre hvad de sætter pris på ved dig.

Læg hånden på hjertet.

Spørg dit hjerte hvad du har brug for lige nu for at blive mere afbalanceret og få mere fred.

Test det store spørgsmål.

Spørg dit hjerte hvad du burde fokusere på hvis du kun havde seks måneder at leve i. Hvad burde dit mål være? Hvordan skulle du leve dit liv?

  • læs mere i bogen: HJERTETS ALKYMI